top of page

NATURGUIDE

Rekreasjon

Friluftsliv er mer enn fysisk aktivitet. Natur har en positiv innvirkning på den enkeltes mentale helse. I naturen kommer du nærmere deg selv og egne tanker. Samtidig kan naturen være en praktfull ramme for kos, familieliv eller større sosiale sammenkomster. På Tueneset finner du grønne rom som passer det du måtte ha behov for. 

I området myldrer det av tilrettelagte muligheter for avslapping eller piknik. Mange av krigsminnene har benker og bord og flere rekreasjonsplasser ligger usjenert til. I kanonstillingene mot havet er det godt å se solnedgangen og selvsagt ikke glem termosen! Bare å nyte!

Nedenfor finner man kart og 3 nyutviklinger vi har fått frem på Tueneset som egner seg godt til rekreasjon og sammenkomster: Tuehuken Torg, Uteklasserommet Tuebasen & Kyst (MG-stilling)

20180413_114644.jpg
Kart.jpg
Tuehuken Torg

Tuehuken Torg ligger i hjertet av friluftsområdet. Natur-møteplassen inneholder gapahuker, bål- og grillplass, friluftscene og kystfortets sambandsbunker. Møteplassen har rikelig med bord og benker, har universell utforming og er til almen bruk og benyttes så vel av lag og organisasjoner så vel som familier. 

Tuebasen

Uteklasserommet ved Tuebasen har sitteplasser til store grupper og egen presenning som man kan dra over som tak. Egen oppmurt grill med dobbel gru, konstruert som kommandobunkeren. Uteklasserommet ligger ved Barnas Kystfort.

Kyst

Fra Uteklasserommet kan du gå på klopper ned til «Kyst» hvor du kan nyte fuglesangen, titte på båttrafikken eller utforske MG-stillingen med løpegrav og dekningsbunker. Kyst har sitteplasser til tolv personer. 

bottom of page