top of page

SKOLETILBUD

Våre unge er foreningens viktigste målgruppe i formidlingsprosessen og vi ønsker at elevene skal bli kjent med lokal okkupasjonshistorie. Å besøke kystfortet der det skjedde, kan være en god læringsarena.

Kystfortforeningen tilbyr omvisning som gir klassen informasjon om fortets indre liv og oppbygning. Vi omtaler også de lokale kystfortenes strategisk betydning og kommunikasjonslinjene.  Omvisningen omfatter ulike objekter og renoverte museumsbunkere.

Det er muligheter til å arbeide med prosjektoppgaver om 2.verdenskrig med tak over hodet. Om ønskelig kan elevene få utlevert kopi av Sunnmørspostens utgave som omtaler invasjonen av Norge 9. april og frihetsdagen 8. mai.   

Fortrinnsvis prioriteres klassetrinnene:

- 7.trinn barneskolen

- 9.trinn ungdomsskole

- 1.trinn videregående 

 

Samtidig som elevene får et innblikk i krigshistorien byr omvisningen på en fin naturopplevelse. Området har samleplasser som egner seg godt for å spise medbrakt niste eller grille i gruer. 

Så langt det er mulig vil vi prøve å tilpasse klassens omvisning med besøk på f.eks Aalesunds Museums krigshistoriske avdeling eller i Atlanterhavsparken. Barneskolenes aktivitetsdager som ikke omfatter engasjement fra oss skal ikke meldes inn.

Omvisning for skolene er gratis og tar minimum 1.5 time. Det er ønskelig at det bestilles omvisninger i god tid.

 

Bestill via facebook eller telefon 993 25 057. 

Uteklasserommet

Like ved Barnas Kystfort og fra ruinene av denne boligbrakken har det reist seg en arena for læring, arrangement og sosiale sammenkomster. Ringmuren som var tatt tilbake av naturen var knapt synlig. Krigsminnet har gjennom gått rydding, restaurering og har fått seildukstak. Mellom Uteklasserommet og Barnas Fort er det murt opp en grill med to gruer og utformet som kommandobunkeren. 

bottom of page