top of page

HISTORIE -Vi skal aldri glemme...

Utstilling

Utstilling.jpg

Rehabilitering av stillinger og krigsmateriell viser noe av fortets forsvarsmobilisering. Bygninger med original interiørutforming satt i sammenheng med gjenstander og personlige effekter vises soldatens liv i krig og hverdag. Ved å gjenskape en helhetlig atmosfære tar utstillingen den besøkende 75 år tilbake i tid og slik skaper en dypere innsikt også i leve- og boforhold.

Kystfortforeningen har et mål om å ivareta utstyr fra både vår egen og andre kommuner. Dette sikrer spor som er borte fra andre tyske militære installasjoner og kamphandlinger på Sunnmøre. Foreningen er svært glad for at privatpersoner fra flere kommuner donerer materiell som kommer historiefortellingen til nytte.

Utstillingen blir montert/demontert av frivillige ved hver visning. Utenom visningstid er materiellet forsvarlig oppbevart i hvelv utenfor fortet. Ta gjerne kontakt med oss om du har gjenstander mange kan ha glede av å beskue.

Feltbakeri - Produsert i Jønkøping, Sverige

Feltbakeriet er forært foreningen av Forsvarsmuseet i 2018 og var i Wehrmachts tjeneste under 2. verdenskrig. Bakeriet er vedfyrt med to ovner. I hovedsak brukt til å bake brød til de tyske soldatene. Feltbakeriet finner du i museumsløypa. Bakeriet har gjennomgått en grundig rustbehandling og sprøytelakkering. Hjertelig takk til Forsvarsmuseet og Ålesundsfirma Protector Norway AS for sponset oppgradering og Skarbø Transport AS for frakt. 

bottom of page